Ett ljus i mitt kundservice-helvete

Enligt lagen om alltings jävlighet var vi så klart tvungna att reklamera datorn. Med strömkabeln inkopplad gav den nämligen underliga ljud ifrån sig, främst vid videouppspelning. Det gav en extra dimension åt Bamse och gänget som går varma på Youtube hemma. Även om Idun inte brydde sig nämnvärt höll det snart på att driva både mig och sambon till vansinne.

Jag skickade ett mejl till billigteknik.se, som sålt datorn till mig. Samlade i förberedande syfte på mig en hoper ilskna och vassa argument om konsumentköplagen osv. Gjorde mig redo att leva rövare i vanlig ordning, något jag är alltför väl förtrogen med, som utsatt men stridslysten konsument.

Men döm om min förvåning när billigteknik.se svarade och utan att blinka bad mig att omgående skicka tillbaka datorn med bifogad fraktsedel. Det gjorde jag och inom bara ett par dagar anlände som utlovat en ny och felfri dator. Helt krångelfritt. Snabbt och utan frågor. Som de lovat. Jag behövde inte leva rövare överhuvudtaget. Maken till antiklimax.

Märk väl att jag kategoriserat det här inlägget som "Bitten tipsar och testar". I dagar som dessa, då:

1) golvvärmen i vårt nyrenoverade badrum inte fungerar och rörmokaren inte kommer fast han lovat.
2) elen som brann förra julen ännu inte är färdiginstallerad i källaren för att elektrikern inte kommer fast han lovat.
3) avloppssystemet nu är avstängt igen för att avloppssnubben inte kommer fast han lovat.

Då är billigteknik.se ett ljus i mitt mörker. De är ett tips från mig till dig som ämnar köpa billig teknik framöver och som vill slippa slita ditt hår om, mot förmodan, den billiga tekniken inte skulle fungera.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0