Så vet du att du är en dålig förälder

Vanligtvis är det farmor som hämtar Idun tidigt på dagis på fredagar, men just i dag kunde hon inte. Det innebar att jag fick hämta vid vanlig tid, det vill säga klockan 16.15. Trots att det är fredag, vet jag nu att tillägga.

Kommer till dagis prick 16.15, just när Chans till romans ska dra igång på Mix Megapol. Det är underligt mörkt i fönstren och inne på dagis är det ännu mörkare. Alla stolar står uppställda på borden och mattorna saknas. Vad tusan? Med hasande plasttossor går jag omkring och undrar i mörkret. Kan sambon redan ha hämtat och inte meddelat mig?

Så ser jag att det lyser i köket och en av dagisfröknarna blir synlig i dörröppningen. "De är utomhus," meddelar hon och försvinner in igen.

Snopen går jag tillbaka till hallen, drar av mig tossorna och går ut. Ute på gården är det lika mörkt som inomhus. Men längst bort ser jag min dotter komma traskande tillsammans med en fröken. Inte ett spår av några andra barn. De har åkt hem för länge sen och sitter nu och fredagsmyser med sin familj.

Här, gott folk, är stunden då man som livspusslande småbarnsförälder ifrågasätter de flesta av sina val i livet.

Och som om det inte räcker här. I bilen på väg hem säger Idun med ett konstaterande tonfall: "Alla barnen åke hem. Du glömde mej."

Ni vet det där ljudet när Kevin Costner i Robin Hood-filmen skjuter iväg en pil och den klyver en annan pil mitt itu. Så. Flapp! Rakt i hjärtat.

Så visste jag att jag var en dålig förälder. I alla fall den här dagen. Tur att det kommer fler. Och tur också att en tvååring sällan är långsint, utan förlåter en i utbyte mot salta pinnar och en stunds Pingu på teve innan middagen.
 

Kommentarer
Postat av: frida

Fy vilka hemska pedagoger som får din lilla skatt att tro att ni glömt henne. Tur som sagt att barn inte är långsinnta. Du får väl påminna personalen att de har arbetstid, det vill säga skyldighet att bedriva pedagogisk verksamhet till sista barnet gått hem!

2011-11-18 @ 19:45:11
Postat av: Sara

Ja alltså ibland är jag jäkligt glad att Bessie inte kan prata. Men så säger man ju att en blick säger mer än tusen ord... ;-) Du är säkert världens bästa mamma!! Krama

2011-11-18 @ 20:09:10
Postat av: Bitten

Frida: Med fredagsmyset hägrande var kanske pedagogiken all out för veckan.Sara: Tack!

2011-11-24 @ 09:55:23
URL: http://bittens.blogg.se/
Postat av: Stockholm Under Ytan

You go girl!

2011-12-14 @ 19:09:39
URL: http://stockholmunderytan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0