Schlagercirkusen

Mitt intresse för Melodifestivalen och det efterföljande Eurovision Song Contest är en aning svajigt. Jag brukar vara tapper och försöka jobba upp ett åtminstone halvljummet intresse. Man ska ju, liksom. Men oftast ids jag inte, utan följer det mest på avstånd, via tidningarnas löpsedlar.

I år åsåg jag dock hela den svenska finalen, från början till slut. Gängets schlagerfantast (Emma) hade lockat hem en handfull av oss till sig med löften om tapas och Cosmopolitans. Till min förvåning tyckte jag att nästan alla bidrag var riktigt hyggliga. Allra minst värdiga tre minuter vardera av min tid, särskilt som jag fick sippa rusdrycker i glada vänners sällskap under tiden.

Och så igår kom jag i sista stund ihåg att detta var kvällen för Sveriges semifinal. I ett plötsligt utbrott av patriotism fick jag för mig att vi måste visa vårt stöd, annars skulle det gå åt helvete. Och det riskerar att lägga sordin på lördagens schlagerfest (åter igen initierad av Emma, även om hon denna gång outsourcar till andra sidan innerstan).

Knäppte över till SVT och förfasades. Poppiga punkband i meterhöga luvor, som ett gäng småvättar på syra, gastande kvinnor i fjädrar och långklänning, lutande karlar och så något flöjtmongo som smyger upp ur dimmorna. Detta kan väl omöjligen vara ett representativt snitt ur musik-Europa?? När kom vi överens om att alla bidrag ska se ut som budgetvarianter av Cirque du Soleil? Vad är det för fel på en vanlig, hederlig popdänga? En sammetsögd sångare med tillräcklig röst, tajta bakgrundsdansare och på sin höjd en glasruta som krossas. Måste det vara konstigare än så? Måste det vara askonstigt?


Kommentarer
Postat av: Emma

Jag börjar tvivla på min psyke... Varför gillar jag eurovision över huvudtaget?Först måste erkännas att jag inte såg en sekund av festivalen igår. Så jag visste inte förens i morse att Sverige var i final.Idag youtubar jag Sveriges bidrag för att få en uppfattning av hur det gick. Det gick väl sådär kan man säga...Jag kollar upp Irland som jag i "inför-programmet" tyckte hade en juste låt. Stod ut i 30 sekunder, för att det lät så illa.Inser snabbt att Nederländerna inte klarade sig vidare, vilket är en skam. (Men varför den vita, qorny, kostymen? På med slitna jeans och skäggstubb!)Måste kolla in Moldaviens hattar eftersom det skvallrats en del om dem. Fasa! Efter 10 sekunder stänger jag av eländet och är slutkörd. Min hjärna är fullproppad med pinsamt, illalåtande flams!Jag förstår inte hur jag skall överleva schalgerkvällen i morgon?

2011-05-13 @ 23:04:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0