Bin Ladin död

Så var han död, mannen som gäckat USA i ett decennium. Hans namn hade så när flutit ut ur mitt svensktrygga minne tills jag nyligen läste Åsne Seierstads "Bokhandlaren i Kabul" (jag vet, ungefär åtta år efter alla andra, men vad då). Då ägnade jag faktiskt ett par minuter åt att fundera på huruvida han fortfarande levde eller inte. Nu när jag vet kan jag inte säga att bin Ladins frånfälle kommer att påverka mig nämnvärt.

Efterspelet av sånt här är dock alltid intressant att följa. Spekulationerna. Rekonstruktionerna. Konspirationsteorierna. Medias hybris över vem som kan använda störst punktstorlek i rubriksättningen. Hur det hela gick till och om det gick till kommer med all säkerhet att stötas och blötas ett bra tag framöver. Inte bara i media utan, desto intressantare, på Twitter, wikis och dylikt. Spännande ska också bli att se hur lång tid det tar innan rapporter om att han blivit sedd här och där börjar strömma in. Kanske vore något för bettingbolagen?

Noterar att bin Ladin enligt uppgift ska ha använt en kvinna som mänsklig sköld mot soldaternas eld strax innan han dog. Det är ju lysande. Vilken kille han är, bin Ladin, som agerar mönsterterrorist och gör Navy Seals PR-ansvarige en sådan hyvens tjänst. Det förvånar mig att det bara var en kvinna och inte en blind treåring och hennes hundvalp. Säkert är i alla fall att president Obamas sjunkande opinionssiffror kommer att skjuta i höjden och det är ju bra, för han verkar vara både trevlig och duktig på sitt jobb tycker jag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0