Årets blogginlägg

Studentfirare på stan och en nyligen bevistad 30-årsfest med snillrikt gymnasietema har gjort mig en smula nostalgisk. Jag minns min egen gymnasietid och student med värme. Men också med lite fasa.

Inför varje avslutning på Berzeliusskolan, där jag avnjöt mina ljuva gymnasieår, producerades en årsbok. Den fylldes med tokroliga lärarcitat, anekdoter från året som gått och dylikt. Ett annat inslag i denna beryktade bok var "Årets...". Där korades allt ifrån Årets plugghäst till Årets slampa och alla tänkbara och otänkbara epitet däremellan.

Mitt tredje gymnasieår blev Årets slampa* en tjej som jag tror hette Sofie eller Sofia. Det enda jag minns av henne är att hon sportade Heidi Klum-luggen redan då, flera år innan Heidi Klum gjorde det. Sofie/Sofia hade antagligen gjort sig skyldig till en del hångel under året. Klivit över den hårfina gränsen mellan populär och eftertraktad till villig och billig. Hej slampa, liksom. Ack, du skoninglösa tonårslogik.

Då tyckte jag förstås att utnämningen var helt i sin ordning och rätt åt henne. Fast egentligen ville jag ju bara hångla med någon jag också. Allra helst med Ola i 3B. Fast han ville nog hellre hångla med Asal, med rådjursögonen – det ville alla killar. Men Asal hånglade inte med någon, för om någon skvallrade skulle hennes pappa skicka tillbaka henne till Iran. Det var i alla fall vad hon sa.

I dag är Asal läkare, bor i Stockholms innerstad och kallar sig för Ella. Hon har avslagit min vänförfrågan på Facebook tre gånger (Första gången tänkte jag att det var ett misstag. Andra gången att hon nog inte fattade att det var jag – jag menar, jag är ju så mycket snyggare nu... Och tredje gången frågade jag på pin kiv.) Jag gissar att det är på grund av en dispyt vi hade år 2001.

Vad Ola i 3B eller Sofie/Sofia gör har jag ingen aning om. Jag hoppas de får hångla mycket.* Det utnämndes alltid en manlig Årets slampa också. Och i motsats till vad man skulle kunna tro var detta inte någon ärofylld titel. En slampa är en slampa är en slampa, oavsett kön. I alla fall på Berzeliusskolan år 2000. Jämställdhet när den fungerar som bäst. Eller nåt.
 
 

Sova med jättemage

Vilken sovställning man har som gravid påverkar fostret, skriver aftonbladet.se. En nyzeeländsk studie har visat att "sova på rygg eller på höger sida fördubblar risken för att barnet avlider i livmodern jämfört med om kvinnan sover på vänster sida."

Själv som jag på mage till vecka 37. Det gick jättebra det också.
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0