Chokladshopping

Besök på Cloetta och fika med tjejerna fick toppa den här dagen. Alla kidsen var med så det var Mums mums, bröstmjölk och gräsfläckar om vartannat. I kväll har jag sedan suttit i soffan framför Top Model med en Cloetta-kasse i knät. Innehåll: choklad för 200 spänn.
 

Chokladshopping

Besök på Cloetta och fika med tjejerna fick toppa den här dagen. Alla kidsen var med så det var Mums mums, bröstmjölk och gräsfläckar om vartannat. I kväll har jag sedan suttit i soffan framför Top Model med en Cloetta-kasse i knät. Innehåll: choklad för 200 spänn.
 

Jobb finnes!

Min arbetsplats söker förstärkning i form av en strategisk webbutvecklare. Förutom ett lattjo lajbans jobb och möjligheten att visionera fritt på länets mäktigaste webbplats får du även fantastiska kollegor som behärskar allt ifrån pastakonst till kommunikationsstategier.

Har du redan landat drömjobbet någon annanstans är du varmt välkommen att tipsa tänkbara kandidater om den lediga tjänsten. Eller varför inte hänsynslöst outa personen genom en nominering i mitt kommentarsfält?!

Mer info här: www.lio.se/strategiskwebbutvecklare

 


Smeg diskmaskin

Kan man köpa en diskmaskin för 13000 kronor? Den här, från italienska Smeg, finns bland annat att köpa hos Bagaren och kocken. Stilmässigt är den förstås värd varenda krona och skulle passa sååå bra i vårt nya kök. Tyvärr överskrider den vår budget med buller och bång. Men men. Vad är väl en bal på slottet... 

Köket på gång

Köket börjar så smått bli färdigt. Det ska bara upp lite tapet, några lister här och där och en taklampa – med största sannolikhet Knappa från Ikea. Bra skit för 199 kronor. Planen innefattade egentligen en helt annan lampa, men så föll vi handlöst förälskade i en tapet från Midbecs kollektion Identity och var tvungna att styra om lite. Se själva! Denna tapet fast i ljusblått ska vi ha. Beställd och anländer på tisdag. Visst är den grym?!

 


Rean på HM

Rean på HM drar ett sista skälvande andetag just nu. Det blev en snabbtitt för min del. Jag gick därifrån blott 149 kronor lättare och nystolt ägare till den läckraste (och kortaste) skinnkjolen på den här sidan askmolnet. Nu är jag redo, klappad och klart sluttifierad inför nästa lördagssväng på Harrys. Bring it on!

  


Första stegen! 
Skorpis tog sina första steg igår! Alltså utan stöd, helt själv. Med stöd (hålla handen, möbler, väggar) har hon kunnat länge. Men så fort man gjort en ansats att släppa har hon spärrat upp ögonen, kvidit av skräck och satt sig ner på golvet. Tryggt och bra. Nära marken.

Stordådet inträffade igår eftermiddag, hemma hos Ragnars i Lambohov där vi var på fika. Äppelpajen puttrade i ugnen och deras lilla Lea, ett och ett halvt år, rasade omkring på golvet. Idun blev väl så inspirerad, fascinerad, exalterad att hon inte märkte att jag släppte henne och hon tog tre, fyra steg på egen hand (egen fot?)! Efteråt gjorde hon om samma sak flera gånger och såg alldeles överlycklig ut över sin bedrift.

I natt sov hon oroligt. Jag kunde höra henne skruva på sig i sängen. Kanske är det framgångarnas baksida? En fot i bebislivet och den andra i barnalivet. 
  
 

Lady Gaga

Det finns förstås inga tillräckliga ord att beskriva kvällen i Globen. Lady Gaga var magnifik. Lysande (vilket är ett favoritord jag för effektens skull sparar endast till särskilt angelägna tillfällen). Hon är liksom mer än en sångerska. Hon är en konstnär. Och konserten var mycket mer än en konsert. Det var performance art, med sång, musik, koreografi, design, scenografi, fotografi och så lite porr. Det hela var förstås mycket Andy Warholsk, raskt förflyttat till en popscen någonstans nära dig. Om Warhol och Madonna fått ett barn typ. Ett barn med adhd.

Visst begriper jag att de många referenserna till andra artister, filmer och annat sticker i ögonen på somliga. En balanserad kulturkritiker skulle säkert säga att hon är en kommentar på den samtida populärkulturen, eller något annat bajsnödigt. Jag säger att hon är inspirerad. Hon gör sin grej och hon gör det bättre och längre än någon innan henne vågat.  

Bäst var Telephone, Boys Boys Boys, Bad Romance och Speechless. Sämst var den fullpackade tunnelbanevagnen på väg hem.

Som en knorr på kvällen såg jag Shirley Clamp och Snygg-Eric från EMD i korridorerna utanför arenan. Shirley Clamp hade ursnygg ögonskugga och såg mycket förväntansfull (eller kissnödig) ut. Snygg-Eric var snygg, men borde lämnat kickers-kepsen hemma.


För er som missade: 
 


I storstan

På en säng i Stockholm med laptopen i knät. Känner mig som Kenza.

Vi är nyanlända till lägenheten i Vasastan. Sista milen tog en evighet med ringlande bilköer och gäckande rödljus. Nu blir det indiskt, sen tunnelbanan till Globen och Lady Gaga. Just dance.
 

Köket så här långtI dag kommer rörmokaren och kopplar in vattnet igen. Efter två veckors diskande i handfatet på gästtoaletten kommer vi att slåss om att få diska i vår nya fina diskho. 


 

Kalas-Idun

I söndags hade vi ettårskalas och firade vår nyblivna lilla 1-öring med pompa, ståt och ABC-kex. Hela tjocka släkten med mormor, morfar, farmor, farfar, moster med familj och farbror/gudfar med nya flickvännen kom och grattade. Roligaste presenten för dagen var en aldleles egen elgitarr som trudeluttar små melodier när man trycker på knapparna. Får se hur roligt sambon och jag tycker att det är efter några dagar...

 


 

 

 


Presentskörden noga dokumenterad. En gunga, fingerfärger, såpbubblor, tecknad film, cd-spelare, T-shirt med Kizz-tryck, elgitarr, cykelstol och resesäng. 
 

Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0