Projekt Nytt porslin

Inför flytten storrensade jag i köksskåpen. Något som nekades följa med till nya huset var mitt blåa matporslin från Ikea. Det inhandlades när jag flyttade hemifrån efter studenten och var urtrist redan då, men tillräckligt billigt för att duga så länge. Så länge visade sig bli tio år. Nu värmer det förmodligen någon av hyllorna på Myrorna.

Projekt Nytt porslin har pågått några veckor nu, med fruktlösa resultat. Jag har tankebläddrat bland butikerna i stan och besökt flera av dem vid det här laget: Cervera, Chilli, Nordik, Åhléns, Ikea... Jag har till och med avlagt visit på Coop Forum, min mardröm bland stormarknader. Men ingenstans har jag hittat nåt värt att öppna plånboken för. Det är samma skräp överallt. Samma samma samma.

Nätet då? En snabbgoogling resulterar endast i ett sparsamt antal vettiga träffar och inget nytt under solen. Till vettiga räknar jag för övrigt inte de tjusiga designsidorna där man förväntas pynta 700 spänn för en kaffekoppsjävel. Men inte kan jag väl vara hänvisad till papptallrikar för resten av mitt liv, bara för att jag inte är beredd att lägga en hel månadslön på porslin?
 
Så var tusan hittar man snygga och inte svindyra tallrikar i den här stan?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0