Inget för oss

Nej, den förskolan var nog inget för oss ändå. Lokalerna kändes mörka och liksom... fantasifattiga. Personalen verkade trevliga, men inte speciellt medvetna. Åtminstone inte hon som visade runt oss. När jag undrade över deras pedagogik fick hon tänka efter en lång stund innan hon sydde ihop ett ganska tunt svar om språktemadagar och musikstunder. När jag frågade hur de arbetar med genus blev hon lite tom i blicken och svarade sen att "vi har ingen plan eller så, men alla barnen får ju leka med vilka leksaker de vill." Jaha. Vad snällt. Tänkte jag.

Vidare har det här dagiset en kristen profil. Visserligen vill jag gärna att tro ska vara en viktig del i Iduns liv. Men det är tveksamt om jag vill påverka henne så aktivt på det sättet och så tidigt. Bibelberättelser och kristna sånger för all del. De kan ju bara vara ytterligare ett alternativ till Pippi och krokodilen i den lilla bilen med flak där bak. Men att be bordsbön känns lite exkluderande. Jag utgår från att de inte varannan dag tackar Pippi för maten. Sambon kände sig dessutom inte bekväm med det alls och bara det är ju skäl nog att leta efter nåt annat. Snopet.

Om två veckor har vi dock ett nytt besök inbokat på ett annat dagis. Denna gång ett föräldrakooperativ med ambitiös hemsida bland annat innehållande ett 16 sidor långt dokument om deras pedagogiska målsättningar. Det är mer i min smak.
 

Kommentarer
Postat av: Tess

Hejsan kusinen....Söker ni ett föräldra koopertiv så kan jag rekomendera en förskola som heter "mini giraffen". Ligger mellan US och T1.Vet inte i vilket område eller så ni söker, men tänkte rekomendera =)Jobbade där en gång i tiden som vikarie ett par månader. De var kanon bra då! Nu har det gått 12år sedan dess.... Men ville tipsa om att de finns iallafall =)

Kram Tess

2010-01-21 @ 12:48:09
Postat av: Malle

En jobbarkompis ska ev. skola in sin son på ett föräldrakooperativ som heter "parentesen", det ska tydligen vara bra. Värt att kolla upp.

kram m.

2010-01-22 @ 19:43:11
Postat av: Bitten

Vi siktar på Malmslätt/Kärna i första hand. Gillar tanken att hon blir en förorts-kid.

2010-01-24 @ 17:25:09
URL: http://bittens.blogg.se/
Postat av: Helen Pettersson

Hejsan, vist är det svåraval. Kolla även på skattkistan som ligger vid kärnaskola. V var där under jul och jag tyckte det var fint, varmt och ljust. Personalen var ju inte deras vanliga så det kan jag inte svara på. (vi hade ju med våran braiga personal från vårat vanliga dagis)

2010-01-29 @ 15:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0