På Internet Expo

Dagen har spenderats till hälften nedsjunken i ett hyrt Passat-säte och till hälften runttraskande på Internet Expo på Kistamässan i Stockholm. Jag vet inte vad som var mest spännande. Kanske var det hästarna vi stötte på nånstans i höjd med Nyköping. Med andtrutna poliser i hasorna travade de runt på E4:an mitt i morgonrusningen, som om hela världen tillhörde dem. Eller kanske var det energiska Lotten Bergmans föredrag om Twitters förvirrade värld. En värld jag nog måste ge mig in i snart, om så bara för att befästa min ställning som ung och with it på jobbet.

Min arbetskamrat Åsa och jag var utsända till mässan för att insupa kunskaper och inspiration om sociala medier. Denna uppsjö av möjligheter som finns för de företag eller organisationer som har ork nog att navigera i blogg-/Twitter-/Facebook-/flickr-/med mera-träsket. Vi lyssnade på flera riktigt bra föredrag, som jag är alltför trött för att referera nu. Särskilt minnesvärt var då Kissie och Blondinbella beskrevs som framgångsexempel, allt medan den kostymprydda publiken nickade allvarligt och förde allvarliga anteckningar. Ja, detta är sannerligen ett undrens tidevarv.

Som mässa sett var utbudet rätt så klent. (Bortsett från hunken i monter F5. Hur gärna ville vi inte veta precis allt om hans bredbandsswitchar och vattentäta tangentbord!) Men godiset i montrarna höll över lag hög klass och det är ju trots allt det viktiga. Och med tanke på hur många tävlingar jag deltog i borde jag vinna minst en laptop.

Mest givande var utan tvekan pratstunden i bilen på väg hem. Stäng in två snackesaliga kollegor i en biogasbil i snöoväder och det kommer att hända grejor. Tankar och intryck från dagen sorterades i flera stycken skarptänkta slutsatser. Så effektiv har jag inte varit på länge. Alla möten borde förläggas till E4:an hädanefter.


................................
Update:

Och just det, jag höll på att köra över en hare när jag var nästan hemma också. Mitt i centrala Linköping. Det var också spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0