Inte på min unge i alla fall!

Nyssflyttade som vi är har vi gästat Ikea ganska frekvent på sistone. (Vad gjorde förresten svennebanan utan Ikea? Vi skulle i alla fall aldrig ha råd att dega Mio eller liknande möbelkedja för att inreda vårt hem.) Sist vi var där blev det ett besök i restaurangen också, för övrigt alldeles förträfflig för bullriga barnfamiljer. Vid bordet bredvid oss sitter en annan bullrig barnfamilj. De har en liten dotter, gissningsvis ett par månader yngre än Idun. Och det stackars barnet har hål i öronen! Alltså hål som i örhängen. På en bebis!

Det gör ONT att ta hål i öronen. Ont! Det är fan inte ok! Skulle det vara så ruskigt om någon misstog er lilla gungstling för en pojke? Vilket förresten ändå aldrig skulle ske eftersom flickstackarn var klädd i rosa från topp till tå. Rosa kläder, rosa hårband, rosa barnvagn, rosa ditt och rosa datt. Såg ut som Hello Kitty spytt över hela ungen. Men rosa är okej. Rosa gör inte ont, rosa riskerar inte att ge livslång allergi eller fastna nånstans under en lek och slita bort halva örsnibben. Rosa är inte ett kroppsligt ingrepp som du bör få bestämma över själv – när du är stor nog.

Spontant ville jag ställa mig upp, peka anklagande och skrika BARNMISSHANDEL!!! Men jag hejdade tourettesimpulsen med en välplacerad köttbulle i gomen. Finns det inte någon typ av åldersgräns för sånt här? Hur har det gått till? Jag tvivlar ju nånstans på att föräldrarna tagit med flickans örsnibbar till en certifierad piercare. Förmodligen är det någon klåpare till frisör som skjutit hål på dem med pistol. Eller ännu värre, en synål och en isbit i händerna på en kärleksfull förälder. Hujedamej.
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Man kan ju tycka att det borde finnas en åldersgräns faktiskt. Jag tror jag fick ta hål när jag var 12 och sen fick jag nickelallergi på köpet också... Men sånt tänker inte föräldrar på när lilla gullungen sitter där med hål i öronen vid ett års ålder... usch!Trivs ni i nya huset? Kan man inte få se lite bilder på ert hem snart? Supernyfiken ;)

2010-04-11 @ 20:12:15
URL: http://tvcrazed.blogg.se/
Postat av: Bitten

Jag måste också ha varit i tolvårsåldern när mina föräldrar äntligen dukade under av mitt tjat och gav med sig. Tycker det är förkastligt att göra det på bebisar. Vad är nästa steg - en tribal i svanken?Bilder kommer!! Nu börjar vi ju få lite ordning invändigt också.

2010-04-12 @ 10:33:00
URL: http://bittens.blogg.se/
Postat av: Linda

Har inte ni tatuerat Idun än?? Vad är ni för sorts föräldrar egentligen? Skäms på er! :D

Härligt att komma i ordning hemma misstänker jag... Vi letar och letar men hittar inget som passar oss tyvärr. Men vår tid kommer... jag lever mina drömmar genom andra istället ;)

2010-04-12 @ 21:02:31
URL: http://tvcrazed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0