Premiärdyket

Idag på babysimmet gjorde Idun sitt livs första dyk!

(Korrigerar: sitt första avsiktliga dyk. Tekniskt sett dök hon redan första gången vi simmade. Det var presentationsrundan med alla mammor i ring med sina bebisar. I tur och ordning skulle man presentera sig själv och barnet och sedan doppa huvudet under ytan för att komma upp igen och säga "tittut!" till sin bebis. Oerhört avancerade grejor. Jag tog med mig Idun ner under ytan. Kunde riktigt höra ett kollektivt sus av "stackars barn" när jag kom upp igen och insåg mitt misslyckande. Men men.)

Ett dyk i babysimtermer är inte så rafflande som det låter. Det handlar om att efter noggranna förberedelser doppa barnets ansikte under vattnet i max en halv sekund. Men Idun tyckte det var så där, om jag ska vara ärlig. Hon undrar nog varför mamma envisas med att skicka ner henne under ytan hela tiden, där hon inte kan andas och allt är suddigt och blött. Som tur är har någon klok människa laddat med en hel hög färggranna flytleksaker vid poolkanten. En hög vi gärna håller oss i närheten av. Och sin vana trogen övergav hon raskt tårarna till förmån för en lila sjöhäst i plast. Slutet gott, allting gott. 
 
 

Kommentarer
Postat av: MESTELSA

sv: JAA precis! :D på cubus är det ju fusk ! men den är så jäkla snygg!

2009-10-26 @ 19:27:24
URL: http://mestelsa.blogg.se/
Postat av: Ellen ♥ | hejjellen.blogg.se

Hej, allt bra idag?:)♥

2009-10-26 @ 20:24:10
URL: http://hejjellen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0