SD i riksdagen

I söndags kväll somnade jag sent, efter en ännu senare valvaka. Med nedbitna naglar, sorg i hjärtat och gråt i halsen hade jag sett och lyssnat till Jimmie Jävla Åkessons segertal till sina vrålande anhängare. Det är bilder jag helst skulle vilja radera från min minnesbank för all framtid. Bilder som återgivits i media världen över och fått mig att skämmas över att vara svensk. En oerhört obekant och alltigenom oskön känsla. Aldrig hade jag väl trott att det bodde så många korkade/osolidariska/intoleranta människor i vårt vackra land! Men det gör det tydligen, 5,8 procent närmare bestämt.

En underlig känsla av mental baksmälla har förföljt mig ända sedan i söndags. Vad tusan var det som hände? Trots ett antal insiktsfulla diskussioner över frukost-, fika- och middagsbord kan jag inte få in det i mitt arma, blonderade huvud. Faktum är att så mycket politikprat som sambon och jag har plågat varandra med den senaste veckan har vi inte pratat på de snart sex år som gått sen vi träffades första gången.

Och nu börjar det om igen, med ny rösträkningshets och nytt hopp om att slippa lägga makten i händerna på rasister. Kanske, kanske ska den lilla skara utlandsröster som ännu inte räknats falla på Alliansen och ge dem den majoritet de så väl förtjänar.

Men vad spelar det för roll? Egentligen?

Svenska folket har talat och 5,8 procent av dem har sagt att vårt land bör styras av Sverigedemokrater. De 5,8 procenten är riktiga människor: dagisfröknar, poliser, läkare, bensinmacksbiträden, hon som tar betalt för din kycklingsallad på lunchen. Alla går de omkring och tycker att Sverigedemokraterna verkar vara ena bra killar, med bra åsikter. Sympatiserar.

Det är bara så djupt, djupt sorgligt alltihop.
  

Kommentarer
Postat av: Syster

Bra skrivet, Sai! Jag känner så med. Trodde vi i Sverige var bättre än så, att vi hade kommit längre. Jag jublade den dag Jörg Haider dog, men nu får vi helt plötsligt in rasister i riksdagen. Det är ett sånt jävla bakslag för Sverige och hela världen. Vad kommer härnäst? Nya koncentrationsläger?

2010-09-23 @ 09:03:38
Postat av: Britta bloggar

Ja, det är verkligen väldigt hemskt. Och sorgligt.

2010-09-23 @ 22:51:17
URL: http://britta-bloggar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0