Örnen har landat

Pust.

Så kan mitt liv de senaste dagarna sammanfattas. Pust. I lördags lämnade vi centrala Linköping för ett liv på landet. Vi fick köra fyra fem vändor med proppfullt släp och lika proppfulla eskorterande bilar. Det spelar ingen roll hur väl förberedd jag tror jag är. Varje gång jag flyttar blir jag lika skakad av hur mycket skit jag äger.

Vårt nya hem är ett kritvitt enplanshus placerat strax bakom en tre meter hög snövall (bra tänkt med snöplogen där, svärfar!). Låt säga att vi kommer att vara väl kamoflerade ett tag framöver. Ju mer tid jag spenderar i huset desto mer förförs jag av dess charm. Det är byggt med sådan kärlek och omsorg att värmen stannat kvar i väggarna. Jag är glad att vi lyckades kränga våra mest själlösa Ikeamöbler innan flytten. De hade inte varit värdiga vårt vackra hem. Nu hoppas jag bara att vi själva ska visa oss värdiga.

Livet i ödsligheten så här långt har också dragit med sig en del oanade prövningar. Den kommunala plogbilen som tycker det är en jättebra idé att bara blåsa förbi vårt hus och lämna en sträng av lagom stenhårda isknölar utanför vår infart. (Fastnade med bilen hängande på mage över vallen igår. Vi äger ingen snöskovel ännu.) Enorma utgifter bara för att få ett humant antal tevekanaler. Den jävla Boxer-Robert skrattar väl hela vägen till banken. Klinkergolv i orginal från 40-talet, utan – just det – modern golvvärme. Inköp badrumsmatta snarast, innan fötter stelnar till is.

Och till dig som tycker det är så fiffigt att sambon är pappaledig och kan vara hemma och renovera och inreda på dagarna: Skit ner dig. Försök själv att sätta ihop Ikeahyllan Expedit med ett 10-månaders klättrande bland brädor och skruvar. Vi klarade knappt av det när vi båda var hemma igår kväll. Har nu justerat mina mål för renovering och inredning till att vara nöjd om vi får bort flyttkartongerna före midsommar.

 

Kommentarer
Postat av: syster

hahaha. säg till så kommer jag ut och hjälper er! bare å ringa!

2010-03-04 @ 08:36:52
Postat av: Therese

Vad skönt att allt gått bra med flytten! Hoppas ni kommer att trivas. Vore kul att komma och hälsa på i nya boet. Kramisar

2010-03-04 @ 18:26:45
Postat av: Emma

Vad kul att ni kommit ut till huset. Nu är det jobbigast biten, konkandet, avklarad. Inreda och bygga möbler är också jobbigt, men betydligt roligare. Måste komma och hälsa på er snart...

2010-03-04 @ 20:32:01
URL: http://pemmsonsblaj.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0