Tillbaka på jobbet och allt

Nej, nu är det väl hög tid att pilla ut några ord ur mitt glöggdoftande inre så ni inte tror jag lagt ner igen. Jul- och nyårshelgerna var precis så mysiga och sköna som jag hoppats. Mycket härligt umgänge med familjen, mycket god mat och som sagt, mycket glögg. Jag har nog gått upp ett kilo bara på mandlarna.

Det senaste är att jag är tillbaka på jobbet från och med måndag. Sweet! Bara att få anledning att ta på sig annat än baggyjeans och t-shirt om dagarna gör det värt att gå upp när alarmet ringer på morgnarna. Även om det är isande kallt och glödande tidigt. Att åter igen få vara en kompetent, vuxen människa och använda skallen känns... uppfriskande. Till min glädje fanns det faktiskt en del hjärnceller fortfarande vid liv därinne, redo att skaka av sig dammet och sätta igång igen. Visst är jag lite lost och visst stelnar jag till av fasa när telefonen ringer ("Herregud, tänk om det är någon som vill att jag ska göra nåt!"), men jag är envist övertygad om att det bara är en tidsfråga tills jag är helt och hållet tillbaka på banan igen som mitt vanliga, rappa jag. 

Det enda molnet på min himmel är att jag inte kan vara med Idun lika mycket längre. Dygnet har helt enkelt inte tillräckligt många timmar. Inte om jag inte ska sluta sova på nätterna och jobba då istället. Det är förjävligt – förjävligt – att gå iväg på morgnarna innan hon ens hunnit vakna och veta att när jag kommer hem igen ska hon snart gå och lägga sig. Enda trösten är att hon är med Johan och att han är världens bästa pappa. Hur det ska gå när hon börjar på dagis törs jag inte ens tänka på. Hur gör andra heltidsarbetande föräldrar? Hur GÖR man?
 

Kommentarer
Postat av: Alina

hejhopp! kikar in =) va ett tag sedan jag titta in här, har varit lite off från bloggen hihi. Ha det fint :) kramar

2010-01-13 @ 12:45:58
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: Linda

Hur man gör? Haha! Jag vet ärligt talat inte! När jag tänker efter så vet jag inte hur jag egentligen överlever dagarna utan Zakk. Men man gör det bara, för man har så mycket att se fram emot när man väl kommer hem... Du kommer snart trilla in i den där rytmen som en annan är i men jag vet precis hur du känner dig för jag gjorde det samma när jag började jobba igen efter att jag fick plutt... Det löser sig alltid!

Congrats till huset förresten :)

2010-01-14 @ 19:06:42
URL: http://tvcrazed.blogg.se/
Postat av: Bitten

Jo, jag har nog börjat trilla in i rytmen så smått. Men dagarna är så korta, så korta.

2010-01-19 @ 07:53:32
URL: http://bittens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0