Babysimmarmåndag

Dynamit-Idun sover och samlar krafter för eftermiddagens babysim. Själv gör jag allt jag kan för att göra så lite som möjligt. Måndagar är veckans mesta sunkdag. Det innebär inget smink, inget fixa håret och de kläder som ligger närmast när jag vaknar på morgonen.

Jag hade en helt annan ambition den där första måndagen vi skulle babysimma. Jättetrunken med schampo, balsam och allsköns prylar som vanligtvis är livsnödvändigheter efter ett simhallsbesök. Dessutom tajta jeansen och läckra stövlarna som tar minst fem minuter att ta på sig.

Håhåjaja, så naiv jag var. Nu, vis av erfarenhet, vet jag att med en paniktrött, vattenmör liten bebis ligger inte fokus på att se piffigt mammaglammig ut. Nuförtiden är jag glad om jag får på mig kläderna åt rätt håll innan Idun klappar ihop och vi måste ut ifrån omklädningsrummet innan hon blir helt otröstlig. Det är lika spännande varje gång. Men detta nya påtvingade fokus gör att jag skiter i det mesta inom personlig hygien på måndagar. De andra babysim-mammorna måste tro att jag bor under en sten nånstans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Det här är mitt lilla hörn i bloggosfären. Här skriver jag oregelbundet och spretigt om sånt jag får lust att skriva om. Ofta blir det knasgulliga sägningar av femåriga dottern eller kommentarer på sådant som händer omkring mig. Livsbetraktelser som inte ryms i en slagkraftig uppdatering på Facebook.

RSS 2.0